Burgerraad bijeen bij Tuin in de Stad

tuin in de stad - burgerraad-3Een komen en gaan van mensen die Tuin in de Stad een warm hart toedragen en afkwamen op de eerste burgerraad in Groningen die Tuin in de Stad gisteren 29 november organiseerde. Woendag staat het onderwerp op de agenda bij de commissie Ruimte en Wonen. Het voortbestaan aan de Friesestraatweg lijkt ten einde nu het college al een beslissing heeft genomen. Het is nu aan de gemeenteraad om een mening te hebben en zich uit te spreken over dit meest succesvolle burgerinitiatief. De alternatieve aangeboden locaties van de gemeente Groningen waren al eerder afgewezen. De politiek geeft de indruk verheugd te zijn met burgerinitiatieven en moedigt aan door te gaan op de ingeslagen weg. Helaas de werkelijkheid is anders. Het ontbreekt aan duidelijkheid dat is wat bewoners irriteert. Al de energie die hierin gestopt is en de behaalde resultaten. Nee, politiek moet anders! Dit initiatief verplaats je niet buiten het blikveld van de wijken!

Reden om te stemmen. Een ongevraagd advies aan de gemeenteraad van Groningen.

Op de tafels in het ‘stemlokaal’ was het onderzoek met tape vastgeplakt zodat mensen het  rustig konden doorlezen alvorens hun stem uit te brengen. Tien lucifers lagen klaar waarmee je de nuance kon aanbrengen bij het stemmen.

Met een voorlopige tussenuitslag kiezen de bewoners met bijna 60 procent  voor de optie Tuin in de Stad moet blijven! Nu de gemeenteraad nog!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *