Bussen via Grote Markt moet blijven

groningen-centrum-transport-bussen dubbelgelede-2De bus moet via de Grote Markt blijven rijden vindt Het Consumentenplatform Openbaar Vervoer. De haltes op de Grote Markt zijn van groot belang voor de bereikbaarheid van de binnenstad en reizigers willen zo dicht mogelijk in het centrum kunnen uitstappen om bijvoorbeeld te shoppen.

Gebleken is dat  aantal reizigers op lijn 6 aanmerkelijk verminderd is sinds deze bus niet meer langs de Grote Markt rijdt.

De gemeente wil onderzoeken of de bussen over de diepenring kunnen gaan en dat vindt het platform een stap te ver. Het platform is van mening dat de haltes aan de Oosterstraat en Gelkingestraat moeten terugkeren. Deze zijn sinds 2014 geschrapt door het OV Bureau.

1 gedachte op “Bussen via Grote Markt moet blijven

  1. De parkeerplaatsen op het gedempte Boterdiep opheffen, dan wordt de Boterdiep garage misschien ook eens rendabel.
    Van het Boterdiep, het eindstation van de bussen maken en een pendelbusje laten rijden door de Ebbingestraat tot de Grote markt voor mensen die slecht ter been zijn.
    Vanaf het Boterdiep via de Ebbingebrug is het maar een kippe eindje lopen naar de Grote markt voor mensen die niets aan hun benen mankeert.
    Als je de Grote markt gezellig wil maken moeten de bussen weg, want zeg nou eerlijk ,wie wil op een bankje in de walm van zo’n bus zitten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.