Canadese soldaat Fred Butterworth herdacht aan Paterswoldseweg

groningen-dodenherdenking-paterswoldseweg-7Vanmorgen werd Fred Butterworht herdacht aan de Paterswoldseweg. Fred Butterworth was de eerste Canadese soldaat die bij de bevrijding van Groningen (van 13 tot 16 april 1945) om het leven kwam. Op 13 april 1945 werd de tank waarin hij zat beschoten. Als gevolg daarvan vloog de tank in brand. 

Dit gebeurde op de Paterswoldseweg, tijdens een gevecht met de Duitsers. Fred Butterworth is maar 23 jaar geworden.

Alle foto’s van de dodenherdenking: klik hier voor gratis downloaden (voor commerciële doeleinden is toestemming nodig)

 

Eén gedachte over “Canadese soldaat Fred Butterworth herdacht aan Paterswoldseweg

  1. Dit is onze dochter Willemien. Zij liep deze hele ochtend mee om meerdere begraafplaatsen te bezoeken. Dit om de doden te herdenken. Wij willen onze kinderen meegeven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat er vele doden zijn gevallen voor onze vrijheid. Onze zoon Bram heeft ook vele jaren meegelopen op 4-mei. Het is opvallend dat we elk jaar dezelfde personen tegenkomen in de bus die langs alle begraafplaatsen gaat. Belangstellenden die met de bus mee willen zijn van harte welkom, echter er wordt elk jaar maar 1 bus gevuld. Dit jaar waren er weer slechts 4 kinderen bij. Jammer dat er zo weinig belangstelling voor is.
    Gelukkig waren er meer mensen ‘s avonds bij de stille tocht. 4 Mei moeten we in ere houden. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat zien we elke dag op de tv !!
    Bedank fotograaf voor de mooie foto van onze Willemien, bij de plaats waar Fred Butterworth stierf als eerste Canadees die voor de bevrijding van Groningen vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *