CDA en SP maken zich sterk voor gebruikers buslijn 5

transport-bussen-[prinsessenweg-1

foto kevin vd laan

Tijdens de gemeenteraad van 29 mei 2013 heeft het CDA (samen met de SP) een motie ingediend om aandacht te vragen voor de gevolgen van de nieuwe dienstregeling voor de huidige gebruikers van buslijn 5. Deze motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Lijn 15 zal een speciale studentenlijn worden en rechtstreeks van het station naar het Zerniketerrein rijden via de ringweg. Lijn 5 zal voor een deel de route gaan rijden van de ‘oude’ lijn 15. Hierdoor komt een groot deel van de bewoners van de Oranjebuurt en de Hortusbuurt zonder nabij gelegen bushalte te zitten. Bovendien kunnen de gebruikers van lijn 5 door het verleggen van de route niet meer op de veelgebruikte halte ‘Grote Markt’ uitstappen.

Lijn 5 staat bekend als een buslijn waar relatief veel ouderen en mindervaliden van gebruik maken. Het baart het CDA zorgen dat deze groep geraakt wordt door de nieuwe dienstregeling 2014. Dit terwijl de stad Groningen juist een fijnmazig openbaar vervoersnetwerk nastreeft.

Het CDA roept het college op de dienstregeling zo aan te passen dat de bewoners van de Oranjebuurt en de Hortusbuurt zoveel mogelijk op een vergelijkbare manier als met de huidige lijn 5 bediend worden.

Bron: CDA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.