CDA Groningen verrast met aanschaf voormalig kantoor OCSW

groningen-centrum-grote markt-raadszaal-1Via de media, het Dagblad van het Noorden van 23 september, moest het CDA vernemen dat de gemeente Groningen afgelopen juli voor 4,5 miljoen euro het voormalig kantoor van OCSW aan de Europaweg heeft aangeschaft. Voor het CDA komt de aankoop van dit gebouw als een verassing.

Het CDA zet vraagtekens bij het feit dat de gemeenteraad hier pas in september van op de hoogte is gesteld. Raadslid Herman Pieter Ubbens: ’De aankoop is een collegebesluit, maar het lijkt mij gepast zeker als het om een bedrag van 4,5 miljoen gaat, dat de raad hierover wordt ingelicht.’

Volgens het CDA lijkt de aankoop van dit pand in strijd met het beleid van een faciliterende overheid, waarin het de bedoeling was om een stap terug te doen en hiermee risico’s te vermijden. Wethouder van der Schaaf gaf onlangs in een interview met OOG aan dat de gemeente juist bezig is om gebouwen af te stoten en huurcontracten op te zeggen. Ubbens: ’Dit collegebesluit zorgt er voor dat de gemeente op gaat treden als verhuurder van vastgoed en risico neemt met de aankoop van een pand van 4,5 miljoen zonder dat hier een huurder in gehuisvest is.’ De CDA fractie zou hierom graag tekst en uitleg willen over dit tegenstrijdige vastgoedbeleid van de gemeente.

Tot slot vraagt de CDA fractie zich af wat de aankoop van dit pand betekent voor de discussie over het Masterplan Sontweg. Het lijkt alsof er nu een pand is aangeschaft, voordat er een duidelijke visie voor het Sontweg gebied is ontwikkeld. ’Onze vraag is ook of deze gemeentelijke investering de discussie over de ontwikkeling van het masterplan Sontweg beïnvloed’, aldus Herman Pieter Ubbens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.