China Light Festival in Sprookjeshof Zuidlaren

zuidlaren-sprookjeshof-chinees light festival-1Beleef de magische wereld van het China Light Festival in Sprookjeshof Zuidlaren. China Light geeft je het gevoel alsof je letterlijk een spookjesboek in wandelt. Chinese kunstenaars hebben het park omgetoverd tot een sprookjesachtig paradijs met lichtgevende sculpturen. Een ware belevenis, zowel voor kinderen als volwassenen. Van 1 november 2015 t/m 3 januari 2016 zal China Light te bezichtigen zijn in attraktiepark Sprookjeshof. De wandelroute van China Light attraktiepark Zuidlaren duurt ongeveer 1 uur.

Over de herkomst van de lichtfestivals gaan vele verhalen de ronde. Al eeuwenlang worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen.

Alle foto’s van fotograaf Geert van Duinen: klik hier

Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust. Maak nu kennis met een traditie die in China al eeuwenlang wordt gevierd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.