Chinees Festival in Chinese Tuin de Hortus

bao trieu paddepoel-1Op zaterdag 26 september wordt in de prachtige Chinese Tuin een Chinees Festival gehouden.

Groningen Confucius Institute organiseert op zaterdag 26 september een Chinees Festival in ‘Het verborgen rijk van Ming’, de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus Haren. Na de officiële opening door de voorzitter van het bestuur van het Groningen Confucius Institute, burgemeester Den Oudsten van Groningen, worden bezoekers getrakteerd op een kleurrijk aanbod van Chinese muziek, dans en film. Naast toekijken is het mogelijk om zelf de Chinese cultuur te ervaren, door deel te nemen aan één of meerdere workshops. Van Kung Fu tot Kalligrafie, van Chinese taal tot Chinees knopen, er is voor elk wat wils. Wie de sfeer van China letterlijk wil proeven kan Chinese hapjes uitproberen of een Chinese theeceremonie bijwonen. De schrijfster Lulu Wang, bekend van o.a. ‘Het Lelietheater’, gaat ’s middags een verhaal voorlezen.

haren-hortus botanicus-1‘Het verborgen rijk van Ming’ bestaat dit jaar 20 jaar en is uniek in Europa. De ommuurde tuin met daarin het Chinese Theehuis ‘Het kreunen van de draak’ is door de stadsarchitect van Shanghai ontworpen en door Chinese werkkrachten gebouwd met authentieke Chinese bouwmaterialen. ’s Middags worden enkele rondleidingen gegeven door de tuin, waarbij verteld wordt over de bouwwijze en – stijl en de symboliek in de tuin.

Het Chinees Festival duurt van 11.30 tot 16.00 uur. Bezoekers betalen de normale entreeprijs van de Hortus Haren, deelname aan het Chinees Festival kost niets extra’s.

Het hele programma: klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.