Coen Peppelenbos in gesprek met Peter Buwalda op KO College Tour

selwerd-kamerlingh onnes-coen peppelenbos en peter buwalda college tour-7Vanavond was schrijver en columnist Peter Buwalda te gast tijdens een Kamerlingh Onnes-College Tour. Vanmiddag hield de schrijver een voordracht leerlingen van de school. Coen Peppelenbos ging in gesprek over hoe je een boek schrijft waarin lezers verder willen lezen.

selwerd-kamerlingh onnes-coen peppelenbos en peter buwalda college tour-4Coen Peppelenbos nam het publiek mee in het leven van de schrijver die in eerste instantie niet voor het schrijven koos maar zich richtte op de Beta vakken. Een verslag van de avond in de eerstvolgende wijkkrant Nummer 1.

 

selwerd-kamerlingh onnes-coen peppelenbos en peter buwalda college tour-2Het boek Bonita Avenue, de debuutroman van de schrijver,  vertelt de ondergang van de familie Sigelius en speelt tegen de achtergrond van de vuurwerkramp in Enschede in 2000.

Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit, drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, die zomer komt ook de enige en echte zoon van Sigerius vrij uit de Scheveningse gevangenis.

Acht jaar later pas – Joni verdient inmiddels miljoenen in Los Angeles – verneemt Aaron wat er zich in 2000 werkelijk heeft afgespeeld. Peter Buwalda schreef een meeslepende debuutroman over noodlot en verval, idylle en schoonheid.

Coen Peppelenbos
Coen Peppelenbos is als docent verbonden aan de NHL Hogeschool. Hij is co-auteur van drie verschillende literatuurmethodes voor het middelbaar en hoger onderwijs. Ook  recenseert hij literatuur voor de Leeuwarder Courant. Daarnaast heeft hij dichtbundels en romans op zijn naam staan. Peppelenbos treedt geregeld op als interviewer bij literaire festivals.

KO-College Tour
In het kader van het 150-jarig bestaan van het Kamerlingh Onnes worden er KO-College Tours georganiseerd. Bij deze KO-College Tours brengen bekende oud-leerlingen en gerenommeerde namen uit verschillende sectoren een bezoek aan het Kamerlingh Onnes. Zo heeft de school Bauke Mollema, professor Heertje, Vrouw Holland en Foppe de Haan al mogen ontvangen. Net als bij de echte College Tour kan ook het publiek vragen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *