Commerciëel directeur Jacob Kielman nieuw lid Raad van Toezicht Groninger Museum

kunst, kunstexpositie groninger museum, fuck off 2Jacob Kielman is benoemd  tot lid van de Raad van Toezicht van het Groninger Museum. Kielman zal zich de komende jaren vooral gaan bezighouden met de financiële/zakelijke kant van het Groninger Museum.

Andreas Blühm, algemeen directeur van het Groninger Museum, zegt over de benoeming het volgende:

“Jacob Kielman is een uitstekende keuze omdat hierdoor het profiel van de Raad van Toezicht wordt versterkt. Jacob Kielman is commercieel directeur van Gasterra en kent het museum goed. We hebben bovendien een uitstekende band met GasTerra en door de komst van Jacob Kielman wordt deze band nog hechter.”

In 1983 trad Jacob Kielman in dienst bij Gasunie. Hier bekleedde hij diverse functies op de afdelingen Treasury en Kapitaalmarkt, alvorens door te stomen tot directeur Gasinkoop. Sinds 2010 is hij commercieel directeur bij GasTerra.

In een reactie zegt Kielman: ”Bij GasTerra hebben we een actief maatschappelijk ondernemings- beleid en stimuleren medewerkers om naast hun werk bij GasTerra hun vaardigheden ook voor andere maatschappelijke doelen in te zetten. En dat vooral in de gebieden waarin men zich thuis voelt. Daarom vind ik het geweldig om als lid een bijdrage te kunnen leveren aan dit prestigieuze museum.”

Door de benoeming van Jacob Kielman komen de financiële en kunstzinnige wereld dicht bij elkaar. Als voorzitter van de kunstcommissie bij GasTerra toont hij ook aan liefde voor de kunst te hebben. Naast Noé van Hulst als voorzitter bestaat de Raad van Toezicht uit Inez Boogaarts, Maarten Duijvendak, Jacob Kielman, Henk Pijlman en Jeannette Sanders-Mol. Deze benoeming is tot stand gekomen conform de statuten en de afspraken met de gemeente en provincie Groningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.