Corona wetgeving niet gehandhaafd in Groningen

Hoewel het op vele plekken rustig was in Groningen was het anders in het centrum van Groningen. Er geldt een nieuwe verordening, blijf zoveel mogelijk thuis, maximaal 2 personen en de ander halve meter naleving. Een enorme drukte, veel buitenlui, gezinnen en groepjes dit weekend in het centrum van Groningen.

Een overheid die nadrukkelijk aangeeft de regels deze twee weken strikt na leven en dat er streng tegen wordt opgetreden, aldus de minister president Mark Rutte. Geen toezicht op naleving en dat baart zorgen. Zorgen, ja zorgen. De zorg staat onder druk, personeel werkt zich de pleuris en velen wachten op behandeling.

En niet te vergeten de gevolgen voor vele ondernemers. Hebben we schijt aan de regels? Een Groninger burgemeester die niet weet wat handhaving betekend?` zoals met collega’s besproken?

Velen zochten de natuur op voor een wandeling in de buitenlucht en zoveel mogelijk in een rustige omgeving. Jammer dat velen het noodzakelijk vinden zich anders te gedragen dan dat we met elkaar hebben afgesproken.

We wensen ondernemers en het zorgpersoneel sterkte toe in deze rare tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *