D66 peilt jouw zomerwens voor Groningen

Zomer in Groningen is lekker luieren in het Noorderplantsoen. Of een duik nemen in het Hoornse Meer. Een terrasje pakken. Genieten van de rust. Maar kan het beter? Is de zomer in Groningen compleet? D66 Groningen is benieuwd naar jouw zomerwensen voor Groningen! Geef die zomerwensen door op onze speciale Facebookpagina: Facebook.com/zomerwensen

vakantie 03-1Veel Groningers verruilen tijdens de zomermaanden de stad voor een vakantie in binnen- of buitenland, waardoor het een stuk rustiger is in de stad. Die rust is voor velen genieten, maar D66 is benieuwd of Groningen in de zomermaanden nóg aantrekkelijker kan worden. Niet alleen voor Stadjers, maar ook voor toeristen bijvoorbeeld. En daarvoor vragen we iedereen om hun ideeën en wensen voor een leukere zomer in Groningen met ons te delen.

Aantrekkelijke stad
“Alle wensen en ideeën zijn welkom”, zegt D66-gemeenteraadslid Arend Jan Wonink. “We zijn heel benieuwd naar de creativiteit van inwoners als het gaat om het meedenken over hun stad. Groningen heeft ontzettend veel te bieden, maar hoe zit dat in de zomermaanden? Kunnen we voor bijvoorbeeld kinderen, jongeren of ouderen de stad nog aantrekkelijker maken? Of voor de mensen die door een krappe beurs niet met vakantie kunnen?”

D66 zal alle zomerwensen verzamelen en vervolgens toetsen op haalbaarheid. Maar ook plannen en ideeën die ‘out of the box’ lijken, zijn meer dan welkom. “We zijn ervan overtuigd dat inwoners hun stad zelf maken, niet de politici op het stadhuis. Daarom willen we ideeën ophalen in de stad”, aldus raadslid Wieke Paulusma. “Dus kom maar op met jullie zomerwensen voor Groningen!”

Doe mee!
Iedereen heeft tot en met zondag 31 augustus de tijd om hun zomerwensen door te geven. “We willen door Facebook te gebruiken het participeren van inwoners laagdrempeliger maken”, zegt bestuurslid Dorine Welberg van D66 Groningen. “Inwoners vragen wat zij willen is héél D66. Je hoeft niet op ons te stemmen om mee te doen. We willen wel graag jouw zomerwensen voor Groningen weten, dus doe mee!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *