Dag koning winter

natuur, winterDe winter wordt dit weekend het land uit verdreven en dat gaat vandaag al gepaard met een eerste dooiaanval. Vandaag loopt deze nog stuk op de “kou” boven het Europese land. Morgen volgt een betere aanval: eind van de ochtend valt in het hele land regen. Na het weekend is het ronduit wisselvallig.

Vanavond is het overal droog en zijn er aanvankelijk brede opklaringen. De temperatuurverdeling blijft komende nacht in stand: aan zee iets boven nul, in het oosten nog lichte vorst. Aan het einde van de nacht trekt vanuit het westen een nieuwe storing het land binnen en valt er regen. Op de veelal koude wegen levert dit ijzel op.

Morgenochtend breidt de regen zich uit en is in de eerste uren in het hele land kans op ijzel. Later in de ochtend regent het op veel plaatsen warm water en staat er een stevige zuidwestenwind, aan zee is deze hard (windkracht 7). In de middag wordt het vanuit het westen weer droog en breekt de zon zelfs even door. De temperatuur loopt op tot een graad of 5 en daarmee wordt de winter definitief uit het land verdrongen. De gladheidsperikelen houden in de nacht naar maandag nog wel even aan. Door vorst in de grond is dan kans op opvriezing van natte wegdelen.

Na het weekend is het herfstachtig met veel regen, wind en temperaturen ruim boven het vriespunt. Van winterweer is voorlopig geen sprake.

Bron: Weeronline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *