Dag van de Garnaal in haven Lauwersoog

Ondanks het wat gure en koude weer bezochten gisteren zo’n 30.000 bezoekers het grootste evenement van het Noorden, de dag van de Garnaal. Op het haventerrein en in de visafslag van Lauwersoog waren vele evenementen georganiseerd rondom dit evenement.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een gezellige dagje uit en waar de zeelucht je hongerig maakt. Er  waren diverse garnalen- en mosselproeverijen. En wie liever een ander visje wenste, mogelijkheden genoeg. De meest oostelijke hal van de Visafslag was omgebouwd tot een concertzaal waar een viertal shantykoren optraden.

Stichting Promotie Lauwersoog  spreekt over een ongekend succes. “We hadden nooit verwacht dat er zoveel mensen naar de haven zouden komen. Gelukkig waren we goed voorbereid en verliep alles prima en zonder incidenten. Ook de pendeldienst van en naar de haven werd zeer goed beoordeeld. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk dankzij de steun van talloze sponsoren en vrijwilligers.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij had deze dag de deuren van alle reddingsstations opengezet, waaronder de locatie Lauwersoog. 

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *