Dance-evenementen vragen om een visie

steden nederland, groningen, stadsparkGroenLinks wil dat Groningen een dance-visie ontwikkelt. Dance verdient het om, net als popmuziek, te worden erkend als volwaardige culturele uiting. Te vaak gaat het volgens de fractie over de overlast die dance- evenementen geven en te weinig over de kansen en ontwikkelingen binnen de Groninger dance-industrie. Samen met alle partners in het veld moet de gemeente de ‘knoppen’ zo afstellen dat het dance-klimaat levendig blijft en dat het in de stad prettig wonen is.

De afgelopen jaren is de dance-industrie ook in Groningen uitgegroeid tot een professionele en creatieve industrie met grote impact op de jongerencultuur. ‘In Nederland gaat er ruim 500 miljoen euro om in de dance-industrie en verdienen elf duizend mensen hun brood ermee,’ aldus raadslid Kris van der Veen. ‘En Groningen is een aantrekkelijke stad voor het organiseren van dergelijke evenementen vanwege de jonge bevolking en compacte stad. Daar moeten we in investeren.’

Er is nog veel winst te behalen in het vergunningenbeleid, de communicatie met alle inwoners van de stad en de samenwerking met scholen. Volgens Van der Veen heeft de gemeente hier een regisserende rol in en is het daarom belangrijk dat de gemeente weet wat ze wil met de dance-industrie.

Bron: GroenLinks

De fractie van GroenLinks doet haar voorstel woensdag in de raadscommissie Beheer & Verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *