Megaklus met dansende betonarmen op de Noordzeebrug

groningen-de hoogte-bedumerweg-beton storten ring-1Dinsdag 4 november rijden vanaf 07.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur s’ avonds vrachtwagens met beton vanaf de Eemshaven af en aan naar de Noordzeebrug in Groningen. Ditmaal om het gedeelte het nieuwe (verhoogde) brugdek van de Noordzeebrug vol te storten met beton.  In totaal gaat het hier om 1700 m3 beton, dat is circa 110 vrachtauto’s.


Weggebruikers komende vanaf de Eemshaven richting Groningen dienen rekening te houden met meer vrachtverkeer. Daarnaast zullen zij pal naast de weg – op de verhoogde Noordzeebrug – een en ander kunnen aanschouwen van ‘dansende’ betonarmen.

Betonarmen
Op de vrachtwagens worden ter plekke ‘armen’ aangesloten die het beton dan gericht op de juiste plek kunnen storten. Half oktober is het dek van het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg op dezelfde manier van beton voorzien.

Fasegewijs storten
De nieuwe Noordzeebrug is enkele meters hoger dan de oude. Een groot gedeelte van de weg die aansluit op de nieuwe brug is klaar en geasfalteerd. Het brugdek wordt in fasen van beton voorzien om de druk en zwaarte te spreiden. Na deze betonstort zullen er op een later tijdstip nog eens soortgelijke werkzaamheden plaatsvinden om vervolgens af te sluiten met asfalteringswerkzaamheden. De verwachting is dat in het voorjaar van 2015 het verkeer op dit nieuwe stuk weg gaat rijden. De werkzaamheden voor de verhoging van de brug starten dan aan de andere zijde (stadszijde) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *