De Groninger Rundvee Show in Tolbert | Het resultaat van goed boeren

Vandaag, zaterdag 2 maart vindt de 22e editie van de Groninger Rundvee Show plaats op een nieuwe locatie in de mooie, ruime HJC Manege te Tolbert.  Het programma bestaat uit een individuele koeienkeuring, bedrijfsgroepen en de jongveekeuring. Een show voor veehouders uit de provincie Groningen én veehouders buiten de provincie in een straal van 15 kilometer van de HJC Manege te Tolbert.

Melkvee

Het melkvee wordt gekeurd in 3 categorieën (vaarzen, jonge koeien en oudere koeien). Dieren voor de eerste keer gekalfd ouder dan 2.08 jaar (32 maanden) worden bij de middenklasse ingedeeld.

Productierubriek: Dit jaar willen we bij voldoende opgave een productierubriek samenstellen met koeien die een minimale levensproductie hebben van 55.000 kg melk (Bij niet voldoende dieren in deze categorie, worden deze door de organisatie bij de oudste rubriek koeien ingedeeld).

Pinken

 

Wegens de succesvolle deelname aan de pinkenkeuring afgelopen jaren, hopen wij weer op meerdere rubrieken met pinken te kunnen rekenen. De pinken moesten tussen de elf en twintig maanden te zijn en geboren tussen 2-7-2022 en 2-4-2023.

De pinken werden voorgebracht door jeugd van 12 t/m 20 jaar en worden beoordeeld op Exterieur, Showmanship en Toilet. Elke begeleider mocht slecht één pink voorbrengen.

Kalveren

De geshowde kalveren moesten geboren zijn tussen 2-4-2023 en 2-12-2023. De kalveren werden voorgebracht door kinderen t/m 14 jaar.

De Groninger Rundvee Show is een Leptospirose-vrije, IBR-veilige en BVD-veilige rundveekeuring, laat men in het persbericht weten.

Een impressie van Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *