De Koning opent festiviteiten rond 400 jaar RUG

Koning 400 jr RUG 15-5-14

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag 15 mei de grootse viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. 

De Koning neemt een fotoboek in ontvangst met foto’s van de expositie van Sacha de Boer. Deze openingshandeling door de Koning vormt de aftrap van een maand waarin stad, regio en Noord-Nederland gezamenlijk het jubileumjaar van de universiteit vieren.De plechtigheden binnen zijn live te volgen op het Broerplein. De openingsceremonie duurt van 15.45 tot 17.45 uur. Tijdens de ceremonie wordt vanaf het plein voor het Academiegebouw een speciale ode gebracht aan de rector en de Koning; een lied over Groningen, de universiteit, studenten en Stadjers. Dit zal rond 16.45 uur plaatsvinden.

 

 

Samen 400 jaar
De RUG is de één na oudste nog bestaande universiteit van Nederland en de enige in het Noorden. Stad en Noorden maken de universiteit tot wat zij is, en omgekeerd. Al 400 jaar draagt de RUG bij aan de ontwikkeling en de werkgelegenheid in het Noorden. Van de inwoners van de stad Groningen is een groot aantal student, deels afkomstig uit het buitenland. Dat zorgt voor een levendige sfeer en geeft Groningen en haar omgeving iets eigens, een speciaal DNA met een bijzondere aantrekkingskracht.

Bron: RUG
Foto’s: Edwin Louwerse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *