de Leeuw behoedt FC Groningen voor dramatische competitiestart

sport-fc groningen-fc twente -1Michael de Leeuw, de topscorer van het vorige seizoen, behoedde FC Groningen woensdagavond voor een dramatische start van de competitie. Hij maakte namelijk in de tweede helft de gelijkmaker (1-1) in het duel tegen een onthutsend zwak voetballend FC Twente. Als de voortekenen niet bedriegen dan mogen de Twentenaren dit seizoen hun handen dichtknijpen als ze veilig in de middenmoot kunnen spelen.
In de Euroborg voetbalde de Trots van het Noorden beter dan zijn tegenstander. De FC had meer balbezit, combineerde er lustig op los maar op het moment dat er uitgehaald moest worden, ging het te vaak mis. De ploeg begon pas lekker te swingen nadat Danny Hoesen als invaller in de ploeg kwam evenals Mahi. Dit duo versterkte de druk op het doel van FC Twente met de dikverdiende gelijkmaker tot gevolg.

De wedstrijd maakte duidelijk dat De Leeuw een aanspeelpunt in de spits nodig heeft om goed te renderen. Zelf is hij niet in staat om de nummer-9-positie goed in te vullen. Trainer Van de Looi doet er daarom verstandig aan om Hoesen samen met De Leeuw in de basis op te stellen. Zeker in de Euroborg waar de supporters een aanvallende thuisploeg aan het werk willen zien.

Het is nog te vroeg om te beoordelen waar FC Groningen precies ‘staat’. Daarvoor zijn er nog te veel twijfels rond de uiteindelijke selectie. Iemand zag in het stadion dat Eric Botteghin na afloop een traantje wegpinkte en dat zou erop duiden dat zijn vertrek naar Feyenoord aanstaande is. Bovendien zou er zomaar weer interesse kunnen komen voor De Leeuw die andermaal aantoonde een koele kikker te zijn in kansrijke posities.

Een nederlaag tegen het verzwakte FC Twente zou met het oog op de komende uitwedstrijd tegen landskampioen PSV (zondagmiddag) een vervelend begin van de competitie hebben betekend. Tenminste, als je ervan uit gaat dat de ploeg van Van de Looi in Eindhoven kansloos is om een resultaat te behalen. De grootste optimist durft daarin niet te geloven. FC Groningen is er dit jaar namelijk niet sterker op geworden en PSV heeft na het gelijke spel tegen ADO Den Haag iets goed te maken.

Foto: Kevin  van der Laan  Bron: Mistersnooker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.