De leukste wijven van Groningen op Kamerling Onnes College Tour

groningen-selwerd-kamerlingh onnes-vrouw holland-3Gabriëlle Glasbeek, Marieke Klooster en Karin Noeken vormen samen de Groninger cabaretgroep Vrouw Holland en waren de gasten tijdens de derde Kamerlingh Onnes College Tour.Oud-leerling Alice Faber was deze avond de interviewster.

De dames gaven een kijkje in hun creatieve keuken. Vies en lelijk, ongegeneerd doen op het podium en de grote variaties in de scenes zijn een aantal elementen die zij in hun voorstelling gebruiken. De ideeën ontstaan spontaan en na zeventien jaar samenwerken nog steeds eng en spannend om het verder uit te werken tijdens hun creatieve proces wat uiteindelijk leidt tot weer een bijzondere uitvoering.

Achteraf gezien is de naam misschien wel verkeerd gekozen. Vrouw Holland schrikt mannen af en de vrouwen zijn in de meerderheid tijdens hun voorstellingen. De bezoekende vrouwen laten vaak na de voorstelling als reactie achter dat ze het jammer vonden dat ze de man niet meegenomen hadden.  Vrouwen die vanuit hun vrouw zijn een cabaret programma maken in niet alleen voor vrouwen. Vreemd is dan ook dat bij mannen cabaret deze vraag achterwege blijft.

Als voorbeeld werd een optreden oh heer gepresenteerd waarop de mannen uit de zaal konden reageren.

Ze noemen zichzelf de leukste wijven van Groningen met een leuk joch als technicus. De gedachte dat er geen Vrouw Holland meer zou zijn is wel de ergste gedachte.

De avond werd afgesloten met een opdracht om van verschillende vragen van het publiek een onverwachte voorstelling te maken. En met succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *