De Petteflet wint advies in bij Kerckeboschschool Zeist

School Petteflet-7842Basisschool De Petteflet heeft vandaag dinsdag 10 september  advies gevraagd aan de Kerckeboschschool in Zeist, de school van de broertjes Ruben en Julian die in mei door hun vader om het leven werden gebracht. De twee scholen hebben contact gehad om ervaringen uit te wisselen, zegt de GGD in Groningen. 

Op basisschool De Petteflet is dinsdag de draad weer opgepakt. Op advies van de GGD en Slachtofferhulp wordt er weer gewoon les gegeven, zo meldde een woordvoerster van de school dinsdag. Voor kinderen die daar behoefte aan hebben, is er opvang aanwezig.

Zowel onder de leerlingen als de leerkrachten is de verslagenheid groot, aldus de zegsvrouw van de school. Er wordt overwogen een speciale herdenkingshoek voor de tweeling Marijn en Jasper in te richten. Ook over een herdenkingsbijeenkomst wordt nog gepraat. De school wil daarover eerst met de moeder van de jongetjes overleggen. Zowel maandag als vandaag is er contact geweest tussen de schooldirecteur en de moeder.

Dinsdag is er de hele dag een medewerker van de GGD op de school aanwezig om kinderen op te vangen. Ouders die behoefte hebben aan hulp kunnen ook een beroep doen op de GGD of Slachtofferhulp.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *