Deel fietsroute in Paddepoel langs spoorlijn Groningen – Sauwerd klaar

Tussen de ACM-brug over het Reitdiep en de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal legt de gemeente een nieuw fietspad aan. Het fietspad ligt langs of vlakbij de spoorlijn tussen Groningen en Sauwerd. Ter hoogte van de Stadhouderslaan (tussen Prinsesseweg en Kerklaan) is er weer een stuk klaar. De fietsroute bestaat niet volledig uit vrij liggende fietspaden. Waar de route door een gewone straat gaat, zijn de verkeersdrempels aangepast. Hierdoor hoeven fietsers niet over de drempels te fietsen.

Gewijzigde situatie:

De oversteek is een beetje een vreemde die vragen oproept over de veiligheid van deze oversteek. Komende vanaf Blauwborgje eerst links het dagelijks drukke fietspad om vervolgens 20 meter verder de oversteek te maken en vervolgens  rechts het fietspad te vervolgen. Veel tegemoet komende fietsers aan weerszijden, van en richting Zernike, past niet bij het fietsers gedrag is een ding wat zeker is. 

De visie van de gemeente Groningen is betere en veiliger fietspaden. Wij zetten onze vraagtekens over de veiligheid over een stukje grond waar veel natuur is verdwenen en de gemeente Groningen ons doet geloven dat het genieten is van al het GROEN.

De fietsroute is nog niet helemaal klaar. Bij Station Noord maken we de oversteek veiliger. Even verderop wordt er een nieuw fietspad aangelegd langs het spoor tussen de Eikenlaan en de Walfridusbrug. Dit wordt de komende twee jaar afgerond. Dit tweede deel sluit aan op de nieuwe provinciale doorfietsroute naar Winsum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *