Defibrillator AED – een levensreddend apparaat

Vandaag, 27 februari,  lezen we dat een Fries een gestolen defibrillator te koop aanbod.Een leven redden met één druk op de knop.

Wat is een Defibrillator?

Het is denk ik alweer een zo’n twaalf jaar geleden dat de Groninger ondernemer Harry Palsma namens Medizon, nu gevestigd in Roden, als eerste de AED – Automatische Externe Defibrillator – introduceerde in Nederland. Ook ontwikkelde Medizon als eerste een cursus voor docenten en BHV-ers en gaf informatie over AED’s. Sterker nog, Medizon zorgde er voor dat AED’s bediend mogen worden door niet-medici en bereikte daarmee dat iedereen levensreddend kan handelen.

De AED kan een slachtoffer van een hartaanval een schok toedienen, waardoor het hart weer op gang komt. Medizon is exclusief importeur van de Defitech Lifeline AED voor Nederland en België. Alle opgedane ervaring en expertise leidden ertoe dat er voor de AED een uitgebreid onderhoudsprogramma werd ontwikkeld. Daarnaast biedt Medizon de mogelijkheid om AED’s te leasen, waardoor de AED voor een nog grotere groep bereikbaar is geworden.

Inmiddels wordt dit levensreddende apparaat op allerlei locaties aangetroffen zo ook in de huiskamer van CasPoMor en zijn al vele levens gered. Een apparaat welke in menige openbare ruimte aanwezig hoort te zijn even als de verbanddoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *