Demonstratie Extinction Rebellion vliegveld Eelde

De gemeente Tynaarlo had voor vandaag  een noodverordening afgegeven voor Groningen Airport Eelde en de directe omgeving. De reden was een demonstratie van Extinction Rebellion bij het vliegveld vandaag, zaterdag 20 april.

Een kleine groep demonstranten die vinden dat Groningen Airport gesloten moet worden. Begrip om je in te zetten voor klimaat is volgens velen prima, maar de wijze voorop is een steeds grotere ergenis aan het worden. Zij willen dat er minder gevlogen gaat worden.

En zeker niet de tientallen miljoenen euro’s van ons gemeenschapsgeld  investeren zoals de provincies Groningen en Drenthe willen. Beter een trein dan al het luchtverkeer.

Rond half een bezette een kleine groep de rotonde op het kruispunt van de Burgemeester J.G. Legroweg – Groningerstraat in Eelde. De politie deed zoals we verwachten, ze leiden het verkeer om en tegen de klok van tweeën verliet men de rotonde om zich naar het vliegveld te begeven.

Kortom, zoals we lezen bij het Dagblad van het Noorden was een van de opmerkingen: waar zijn ze mee bezig, zal Greta Thunberg alles met de fiets doen??

Foto’s: Rieks Oijnhausen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *