Demonstratie Partij voor de Dieren tegen megastallen

demonstratie, megastallenWoensdag 4 november vanaf 08.30 uur zal er voor de ingang van het provinciehuis aan de Martinikerkhof te Groningen een demonstratie plaatsvinden tegen de komst van twee megastallen in de gemeente Vlagtwedde.

De Partij voor de Dieren heeft onder andere via Facebook de inwoners van Groningen opgeroepen om te demonstreren tegen de komst van de stallen. Het betreft een stal voor 2000 koeien bij Bourtange en een stal van 1000 koeien in Munnekemoer.

Op 4 november zal de Provinciale Staten van Groningen in haar vergadering hierover een laatste besluit nemen. Het college met CDA, D66, CU, GroenLinks en de SP hebben inmiddels, tegen hun coalitieakkoord in, besloten in te stemmen met de komst van deze stallen.

De Partij voor de Dieren heeft de afgelopen jaren al meerdere keren actie gevoerd tegen de komst van deze stallen, in Vlagtwedde en voor het provinciehuis.

In een uiterste poging om de plannen te stoppen roept de Partij voor de Dieren niet alleen haar eigen leden en stemmers op, maar een ieder die het dierenwelzijn, de gezondheid van de omwonenden en de vrees voor klimaatverandering een warm hart toedraagt. (De bio-industrie is koploper als het gaat om de uitstoot van broeikasgassen, veroorzakers van de opwarming van onze planeet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *