Denemarken Aarhus

Vanuit camping Aarhus op weg naar Aarhus Centrum. Langs de snelweg zo’n acht kilometer maar via het Egameer, een mooie fietsroute, doe je er iets langer over om het centrum  van Aarhus te bereiken.

Aarhus of Århus is een havenstad aan de noordoostkust van Jutland, het vasteland van Denemarken. Het is de op een na grootste stad van het land. De stad behoort tot de regio Midden-Jutland en is een van de oudste steden van Denemarken. In de Vikingtijd was het een handelsplaats en kreeg de stad de naam Aros, wat ‘aan de mond van de rivier’ betekent. 

Het centrum is goed te belopen maar met de fiets kun je makkelijk overal na toe en zijn er veel fietspaden. De voetgangersstoplichten doen je denken aan het vikings verleden.

ARoS

Het kunstmuseum is verbazingwekkend. Het museum wordt gekenmerkt door Your Rainbow Panorama van Olafur Eliasson. Een regenboog op vijftig meter hoogte en honderdvijftig met land waar je door de gekleurde ramen uitkijkt op Aarhus.

En met een bezoek aan de museumwinkel vervolgden we ons bezoek aan Aarhus.

Knusse huisjes

Mollestein is een straatje in Aarhus dat bekend staat om zijn knusse huisjes.

De tijd was te kort om alles te kunnen bezichtigen waaronder de bijzondere parkeergarage, de botanische tuin en Den Gamle By.

Alle foto’s van Aarhus: klik hier. Alle foto’s van Denemarken: klik hier 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *