Dickens komt tot leven in Deventer

De 19e eeuwse Engelse Stad van Carles Dickiens herleeft dit weekend in volle glorie in Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Alle foto’s van het Dickens Festijn: klik hier

Deftige heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, kantoorklerken en keurige dames snellen vooruit en buigen diep als Queen Victoria in haar draagstoel passeert. Chrismas Carol Singers gaan van deur tot deur.

 

Zwervers bedelen om geld, boefjes stelen, kinderen zingen en handwerkers demonstreren hun ambacht. Kooplui bieden hun waar aan: antiek en sieraden, boeken en kunst, gingerbread en cider. De geuren van punch en gepofte kastanjes komen je tegemoet.

Ze hadden gewaarschuwd niet bevreesd te zijn om uitgefoeterd te worden door de gierige, onvriendelijke Ebenezer Scrooge uit A Christmas Carol.

We kwamen de rijke oude dame Miss Havisham tegen. Verbitterd in haar trouwjurk tussen al het zilver te wachten op haar bruidegom.

Een voorbij komende rouwstoet met weer een slachtoffer van de barre leefomstandigheden uit de 19e eeuw. We kwamen zwevers tegen en een aantal merkwaardige figuren zoals de sluwe Fagin uit Oliver Twist, een heler en aanstoker van vele misdaden in het Victoriaanse Londen.

Kortom: De beroemde boeken van Charles Dickens komen op de 26e editie van het Dickens Festijn in Deventer weer tot leven!

Het Dickens Festijn wordt jaarlijks bezocht door 135.000 bezoekers.

Bron: Dickens Festijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *