Dierenambulance houdt open dag

groningen-vinkhuizen-dierenambulance-open dag-6De Dierenambulance Groningen bestaat dit jaar 35 jaar en om dat toch nog een beetje te vieren is er vandaag, zaterdag 31 mei, een open dag aan de Friesestraatweg in Groningen. De dierenambulance kan verheugd terug kijken op de grote publieke belangstelling vandaag. Alle foto’s van de open dag: klik hier
Vele stadjers trokken naar de Friesestraatweg om een kijkje te nemen, de hond te laten trimmen, sminken en de demonstratie EHBO niet te vergeten. Kortom, als het aan de bezoekers ligt kan Groningen niet zonder een dierenambulance.

Bij de dierenambulance in Groningen moet flink bezuinigd worden, meldt RTV-Noord vandaag. Eind dit jaar verdwijnen de laatste drie gesubsidieerde banen. Ook op de jaarlijkse gemeentelijke bijdrage voor onder meer de medische kosten wordt volgend jaar flink gekort.

Volgens manager André Nijdam van de dierenambulance zijn de gemeentelijke bijdrage die we nu krijgen is al te laag.Wij helpen zieke en gewonde dieren. Als de eigenaar van het dier niet bekend is, draaien wij voor de kosten op. En die kosten zijn gemiddeld al duizend euro per maand.

De dierenambulance komt nu rond van sponsoren en van verschillende diensten die ze verlenen, zoals taxiritjes en crematies van huisdieren. Hadden we deze inkomsten niet, dan zouden we failliet gaan. aldus Nijdam.
groningen-vinkhuizen-dierenambulance-open dag-9

Eén gedachte over “Dierenambulance houdt open dag

  1. Het is asociaal beleid dat de opbrengsten van de hondenbelasting op gaat in de algemene middelen, een gedeelte van deze gelden moeten gaan naar de dierenambulancezorg!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *