Digh Isha loot Haase tegen Heider-Mauer in Davis Cup

De eerste wedstrijd in de Davis Cup tussen Nederland en Oostenrijk in de  MartiniPlaza wordt vrijdag om 13.00 uur gespeeld tussen Robin Haase en Andreas Heider-Mauer.
groningen-centrum-grote markt-davis cup loting nederland-oostenrijk-7

Dat bepaalde de loting vanmiddag op het stadhuis. Een loting waar de Groninger wethouder Digh Istha een belangrijke rol vervulde. Thiemo de Bakker neemt het op tegen de kopman van de Oostenrijkers, Jürgen Melzer.

Zaterdag treden namens Nederland Jesse Huta Galung en Jean-Julien Rojer aan tegen Jürgen Melzer en Oliver Marach. Zondag zijn er opnieuw twee enkelwedstrijden.
Voorafgaand aan de loting gaven medewerkers van de KNLTB een straattennisclinic op de Grote Markt aan schoolkinderen uit Groningen. Het Nederlands Davis Cupteam van Jan Siemerink heeft ook balletje geslagen met de kinderen. Ook namen we nog een kijkje in de Martineplaza waar een prachtige ambiance is gerealiseerd voor de aanstaande tenniswedstrijden. Alle foto’s van de loting: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

Mocht Nederland winnen, dan speelt het volgend jaar in de Wereldgroep.

groningen-centrum-grote markt-davis cup loting nederland-oostenrijk-12Voor de Oostenrijkers was de stad Groningen deze dag bereikbaar en waren bevoorrecht om met een parkeerontheffing hun bolides te mogen parkeren op de Grote Markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *