Doorzoeking in onderzoek omkatten paardenvlees naar rundvlees

De opsporingsdinatuur-dieren-paarden-1enst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) doorzocht vandaag een vleesverwerkend bedrijf in de provincie Noord-Brabant. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket dat zich richt op het omkatten van paardenvlees naar rundvlees.

koeien (1 van 1)Het Nederlandse bedrijf wordt verdacht van valsheid in geschrift, oplichting en witwassen. Het vermoeden is dat het bedrijf paardenkarkassen uit Nederland en Ierland verwerkte tot vleessnippers en dat zij die met rundvleessnippers mengden. Het bedrijf verkocht de gemengde snippers vermoedelijk als ‘puur’ rundvlees. Het is niet bekend of er een link is met de recente vondsten van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden. Aan welke landen is geleverd is onderwerp van onderzoek.

De NVWA-IOD heeft diverse bedrijfspanden en een woning doorzocht. Er is administratie in beslag genomen. Daarnaast zijn er monsters genomen van het vlees. Die zullen geanalyseerd worden.

Bron: Openbaar Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *