Draadloos internetten Werkplein Groningen

Sinds kort is het mogelijk om draadloos te internetten op het Werkplein Groningen aan de Eendrachtskade. Deze wifi-zones zijn voor klanten en bezoekers van de dienst Sociale zaken en Werk en het UWV vrij beschikbaar op de begane grond van het Werkplein. Daar kunnen zij terecht met al hun vragen over werk, tijdelijk inkomen en schuldhulpverlening.

Eind 2013 verhuizen SOZAWE en UWV naar een nieuw gebouw op het Europapark. Om alvast te experimenteren met de mogelijkheden van draadloos internet zijn nu al de wifi-zones ingericht.

Voor de bezoekers is het prettig om snel en kosteloos mail te checken op de smartphone of laptop als men even moet wachten. En instellingen en bedrijven die op het Werkplein zitten, kunnen zich met wifi professioneler profileren tijdens een banenbeurs of andere presentaties.

Wifi komt voor medewerkers ook beschikbaar op de negende verdieping van het gebouw aan de Eendrachtskade. Daar zitten de vergaderzalen.

 Beveiliging

De wifi-zones zijn zodanig ingericht dat er op geen enkele wijze verbinding kan worden gemaakt met het gemeentelijk netwerk. De aangeboden variant van wifi ontsluit alleen het internet. Hierdoor is het risico op misbruik van de gemeentelijke gegevens uitgesloten.

Nieuwbouw

Naast een extra digitale dienstverlening voor de klant wordt het wifi-experiment ook gehouden met het oog op de nieuwbouw van de gemeente op het Europapark. Daar komt wifi in het hele gebouw beschikbaar.

Na de verhuizing naar het nieuwe gebouw hebben medewerkers geen vaste werkplek meer. Met wifi kunnen ze dan overal in het gebouw werken met een draadloze laptop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *