Drie inbraken woningen Fongersplaats

politie rademarkt groningen-1Op vrijdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.30 uur werd er ingebroken in drie woningen aan de Fongersplaats in Groningen.

Bij de inbraken is in ieder geval een laptop weggenomen. De inbrekers zijn de woning binnen gekomen door middel van de zogenaamde Bulgaarse methode. Hierbij wordt het cilinderslot afgebroken.

Dit kan met sloten waarvan de deurplaat met een schorevendraaier eenvoudig kan worden afgedraaid. Vervolgens wordt het cilinderslot dat uitsteekt afgebroken. De politie onderzoekt de inbraken. Ze begrijpt dat een woninginbraak een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van dit delict heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. Klik hier voor meer informatie en preventietips over woninginbraken.

Preventie

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak. Doe daarom aan preventie en bel bij verdachte situaties altijd 1-1-2! Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte. U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen! De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar de inbrekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *