Drijfvuilactie in Groninger jachthaven Reitdiep

De Groninger wethouder Joost van Keulen gaf vanmorgen rond elf uur het startsein voor de drijfvuilactie Groningen Schoon Dankzij Mij op het water. Dit vond plaats in de jachthaven Reitdiep. Watersporters met kleine bootjes, kano’s en supplanken verzameleden zich niet alleen in de jachthaven maar ook ter hoogte van de Museumbrug in het centrum van Groningen.

Zonder boot
Ook mensen zonder boot kunnen meedoen aan deze actie. Zij verzamelen zich vanaf 10.30 uur in de Jachthaven Reitdiep en aan de Reitemakersrijge. Op beide locaties begint de drijfvuilactie om 11.00 uur. Er wordt doorgewerkt tot ongeveer 14.30 uur.

Reitemakersrijge
Aan de Reitemakersrijge verzorgt kunstenaar Maria Koijck tijdens de actie een workshop boten maken van plastic. Deelname is gratis. Ook zijn er op deze plek kraampjes met informatie van het Noordelijk Scheepvaart Museum en van Groningen Schoon Dankzij Mij.

Schippers New Nexus
De jonge schippers van het 100% duurzame en zelfvoorzienende zeilschip New Nexus, doen ook mee aan de drijfvuilactie. Zij sluiten zich aan bij de groep in de jachthaven van het Reitdiep. Tjerk Zweers en Niels Tammeling willen hun thuishaven schoon achterlaten, voordat ze met hun duurzame schip aan een reis van drie jaren over de wereldzeeën beginnen. Met hun zeiltocht vragen zij aandacht voor de plastic soep en vervuilde stranden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen die vandaag in de jachthaven aanwezig was:

 

Wist u dat er dagelijks iedere minuut 20.000 kg plastic in onze oceaan terecht komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *