Drugspand Boumaboulevard opgerold

politie - tip wijkagent-1De politie trof zondagnacht in een appartement aan de Boumaboulevard een grote hoeveelheid drugs en een vuurwapen aan. Een verdachte is aangehouden.

Agenten gingen samen met de brandweer de woning op de 7e verdieping binnen in verband met een keukenbrand. Bleek er een pan op het vuur te staan wat zorgde voor behoorlijk rookontwikkeling. In de woning waren geen personen aanwezig.

De agenten zagen duidelijk zichtbaar op een aantal plaatsen in de woning drugs liggen. In de woning zijn 20 kilo henneptoppen, 240 gram heroïne, contant geld, een vuurwapen en andere druggerelateerde artikelen aangetroffen en in beslag genomen.

Kort na het ontdekken van de brand is vlak bij de woning een man aangehouden waarvan wordt vermoed dat hij op weg was naar de woning. Deze 27-jarige inwoner van Groningen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel. De politie is een nader onderzoek gestart.

Misdaad mag niet lonen

Naast het strafrechtelijk onderzoek dat wordt ingesteld tegen deze verdachte, is de politie ook een financieel onderzoek gestart. Door misdrijf verkregen geld en goederen kunnen daarbij worden afgepakt.

Tegengaan

De politie in Noord Nederland gaat drugshandel tegen door verkooplocaties in woningen aan te pakken. Naast de criminele activiteiten wordt daarmee ook de daarmee vaak verbonden overlast aangepakt. In de aanpak van drugspanden wordt met veel gemeenten samengewerkt, zo ook met de gemeente Groningen. De gemeente kijkt naar de mogelijkheden om het pand aan de Boumaboulevard voor bepaalde tijd te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *