Dubbelgelede bussen door Groningen

groningen-centrum-transport-bussen dubbelgelede-1Vandaag een voorproefje op wat gaat komen. Na de zomervakantie zullen in de stad Groningen drie nieuwe dubbelgelede bussen met een lengte van 24,6  meter op de lijndienst komen. De bussen gaan rijden op de groene Q-link-lijn 11 tussen Zuidhorn en het Hoofdstation, via de Zernike Campus en het Noorderstation.

groningen-centrum-transport-bussen dubbelgelede-2Op die lijn is het nu in de spitsmomenten erg druk, vooral tussen Zuidhorn en het Noorderstation omdat de lijn vanaf die treinstations een directe busverbinding naar de Zernike Campus biedt, meldt OV nieuws Groningen.  Vaak moesten er extra bussen op de aansluitende ritten van lijn 11 worden ingezet, maar vanaf eind augustus volstaan de dubbelgelede bussen.

groningen-centrum-transport-bussen dubbelgelede-3Om de bus veilig door de stad te kunnen laten rijden moet de infrastructuur op bepaalde punten worden aangepast. Het gaat daarbij om het verlengen van de stoep bij de bushaltes tussen het Noorderstation en de Reitdiephaven, het aanpassen van de kruisingen Zonnelaan/Eikenlaan en Grote Markt/Gelkingestraat en het aanpassen van de tijd dat een aantal verkeerslichten op groen staat. De gemeente is vorige week begonnen deze werkzaamheden uit te voeren. Met de aanpassingen is een extra investering  van 150.000 euro gemoeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *