Duitsland Kassel – Hercules monument

duitsland 2016, kassel, hercules monument

De stad Kassel in Duitsland, gelegen in de deelstaat Hessen aan de Fulda. Het is het enige stedelijke centrum in het noorden van Hessen en geldt daarom als het economische en culturele zwaartepunt van de regio.

Bergpark en Schloss Wilhelmshöhe

De aanleg van het park in Engels landschapsstijl begon in 1696 en duurde ongeveer 150 jaar. Het park is sinds 2013 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Bergpark ontstond als barokke tuin onder het bewind van landgraaf Karel van Hessen-Kassel. In 1701 begon de Italiaanse architect Giovanni Francesco Guerniero met de bouw van het Herculesmonument en de grote cascaden. Helaas werd het verbouwd tijdens ons bezoek.

Alle foto’s: klik hier

duitsland 2016, kassel, hercules monument, schloss wilhelmshoehe

En in 1786 werd het neoclassicitische Schloss Wilhelmshöhe gebouwd. Heinrich Christoph Jussow ontwierp voor het park een aantal bouwwerken die nog steeds aanwezig zijn, zoals de kunstmatige ruïne de Löwenburg (leeuwenburcht) en een Romeins aquaduct. Jussow breidde ook de waterwerken uit met een fonteinvijver en de Teufelsbrücke (duivelsbrug) met de Höllenteich (hellevijver). in 1793 voegde Karl Steinhöfer hier nog een naar hem genoemde waterval aan toe.

Het Schloss Wilhelmshöhe is een museum geworden en biedt onderdak aan een wereldberoemde collectie behangpapier, Grieks-Romeinse artefacten en een belangrijke collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw, waaronder de op een na grootste verzameling Rembrandt van Duitsland.

Bron: Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *