Ebbingekwartier weer succesvol met openluchtbioscoop

Succesvolle openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren trekt circa 2000 bezoekers.
groningen-centrum-ebbingekwartier-zienemaan en sterren-18

De derde editie van de openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren was een groot succes en werd zeer druk bezocht. Ondanks de koele avonden op zaterdag en zondag trokken de afgelopen drie dagen maar liefst circa 2000 bezoekers naar het sfeervolle Ebbingekwartier in Groningen. 

De bezoekers genoten van drie exclusieve speelfilms en bijzondere voorfilms, die elke avond op applaus konden rekenen. Naast het hoofdprogramma was op de feeërieke grasweide van het Ebbingekwartier graffitikunst van WERC te bewonderen en trok de enorme sterrenkijker van kunstenaar Thijs Koster veel bekijks. Zienemaan & Sterren vraagt geen entree, maar bezoekers worden wel aangespoord om een vrijwillige bijdrage te geven. Ook dit jaar is er weer massaal gedoneerd.

Zienemarkt: Vrijdag de 13de
Zienemaan & Sterren werd, onder de noemer Zienemarkt, dit jaar voorafgegaan door drie voorstellingen op het dak van het informatiecentrum op de Grote Markt in Groningen. Op vrijdag 13 september a.s. is de laatste, zeer toepasselijke voorstelling, in deze serie: Resolution.

In Resolution maken we kennis met Chris, een junkie die zich heeft teruggetrokken uit de bewoonde wereld. Hij woont in een verlaten hut met enkel een revolver en een flinke portie crystal meth als zijn belangrijkste bezit. Bij toeval weet zijn beste vriend Michael het rustoord van Chris te achterhalen en hij besluit te proberen hem binnen een week van zijn verslaving af te krijgen.
In een notendop is dat al bijna de volledige verhaallijn van Resolution. Maar de film kent een tweede laag waarin langzaam maar zeker duidelijk wordt dat beide vrienden de controle over hun leven dreigen te verliezen. Michael vindt flarden van verhalen die op een verontrustende manier vragen oproepen maar waarvan de antwoorden nooit worden prijsgegeven. Totdat het besef begint te dagen dat ook Chris en Michael deel uitmaken van een verhaal waarvan het einde nog niet vaststaat.
Resolution is een intelligente film die op unieke wijze het horrorgenre benaderd, ZONDER sproeiende slagaders of goedkope schrikmomenten. Het verhaal staat met beide benen stevig in een realistische setting en tilt de benaming ‘buddy movie’ naar een hoger plan. Resolution gaat over verslaving en vriendschap, maar de film is ook een ode aan het vertellen van verhalen. Een film waarover gegarandeerd nagepraat gaat worden en daarmee de perfecte afsluiter is van de reeks openluchtfilms van 2013!

Zienemarkt : Resolution (Justin Benson & Aaron Moorhead, VS 2012) Informatiecentrum, Grote Markt 29, Groningen
Vrijdag 13 september (20:30 uur). Het dak is een uur van tevoren toegankelijk.
Entree: € 5,-, kaartverkoop via www.vera-groningen.nl, Plato en Elpee.
Meer informatie: www.zienemaan.nl

Zienemaan & Sterren en Zienemarkt is een samenwerking tussen het Groninger Forum en VERA. Daarbij worden ze ondersteund door de Gemeente Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *