Een kans voor ieder kind om mee te doen

muzikanten - jongeren-1Wil uw kind deelnemen aan een activiteit, bijvoorbeeld sport, muziek of theater, en weet u niet hoe dit te regelen dan kunt u ondersteuning krijgen vanuit het project Kansenkind. De SKSG Kinderactiviteiten voert dit project uit in opdracht van de gemeente Groningen.

 

Wat houdt het project KansenKind precies in?
Als kinderen graag willen deelnemen aan activiteiten zoals sport, muziek of theater, maar voor ouders/opvoeders zijn de kosten, het vervoer of de begeleiding een probleem dan kan het project Kansenkind helpen. Samen met ouders/opvoeders, verenigingen en welzijnsinstellingen wordt gezocht naar oplossingen zodat de kinderen toch naar een club kunnen gaan om te voetballen, zwemmen, muziek maken, toneel spelen of andere leuke dingen te doen.

 

Voor wie is KansenKind bedoeld?
Voor kinderen met net iets minder kansen van 7 tot en met 12 jaar in de stad Groningen.

Voorbeelden
Het 1e voorbeeld betreft de situatie van Fatima. Zij wil graag op scouting. Haar ouders hebben geen geld om dit te betalen. Fatima vertelt dit in de klas. Haar juf geeft haar wens door aan KansenKind. De wens kan ook worden doorgegeven door haar ouders, de BSO medewerker, de buurtwerker, de jongerenwerker of de hulpverlener.

Het 2e voorbeeld is van Kevin. Hij wil piano spelen. Hier is het tot nu toe niet van gekomen omdat zijn ouders niet weten hoe dit moet. Zijn ouders zijn ook bang dat dit veel te duur is. De ouders van Kevin nemen contact op met KansenKind om hierover informatie te krijgen.

Het 3e voorbeeld gaat over Maarten die dolgraag op voetbal wil. Zijn ouders kunnen hem niet brengen, omdat ze beiden een lichamelijke beperking hebben. De voetbalvereniging neemt contact op met KansenKind om extra begeleiding voor Maarten aan te vragen van en naar het voetbalveld.

Oproep

“Heeft of kent u kinderen in de leeftijd 7 t/m 12 jaar?

En kan het kind vanwege financiële of praktische problemen niet deelnemen aan het verenigingsleven?

Neemt u dan contact op met KansenKind!”

Contact
Voor vragen, aanmelding en extra informatie kunt u contact opnemen met
Theresa Nanninga, 06 49493793, [email protected]
Maartje Keijzer, 06 49493796, [email protected] (vanaf 15 april 2013 met verlof).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *