Een Red Hatter ben je, dat zit in je !!!

apeldoorn-het loo-red hat-1Goedemiddag dames. Mag ik u vragen vanwaar deze mooie hoeden? Wij zijn van de Red Hat Society, en net even het Loo bezocht en de kunstexpositie van de koningin. Zeker de moeite waard te bezoeken; en over ons? op het internet vind je meer over ons. Een Red Hatter ben je, dat zit in je !!! bijzonder hé!

De Red Hat Society is min of meer toevallig ontstaan.

Geïnspireerd door het gedicht `Warning’ van de Engelse dichteres Jenny Joseph uit 1961 had ene Sue Ellen Cooper uit Californië een vriendin, eveneens in de vijftig, een rode hoed cadeau gedaan. In dat gedicht waarschuwt de ik-figuur dat ze ongepaste dingen gaat doen als ze oud is, bijvoorbeeld in het paars gekleed zal gaan met een rode hoed erbij ‘die me niet staat en me niet past’. Met andere woorden: lekker puh

Deze slideshow vereist JavaScript.

Toen Cooper met een groep vriendinnen een keer thee ging drinken, deed de hele groep voor de grap een rode hoed op. Weer andere vriendinnen hoorden ervan en deden hetzelfde. Na publicaties in een paar kranten en tijdschriften en een uitzending van de Today-show in 2000 was een beweging geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *