Een rijke Waddenzee en brood voor de garnalenvisser

steden nederland, lauwersoogDe provincies Groningen, Fryslân en Noord-Holland zien graag dat ook op 1 januari 2014 de garnalenvissers met vergunning kunnen uitvaren. Voor veel vormen van visserij zijn de laatste jaren goede stappen gezet naar duurzame visserij op het Wad. Zoals voor de mosselen. Ook de garnalenvisserij zet in op schonere motoren en duurzamere vismethoden. De waddenprovincies zijn hier positief over, maar vinden wel dat een volgende stap nodig is voor een beter evenwicht tussen economie en ecologie in het unieke natuurgebied.

Afspraken zijn nodig

Onder aanvoering van de provincies is het laatste jaar gewerkt aan een convenant, de besprekingen zijn in een vergevorderd stadium. Dat er afspraken komen is in het belang van alle betrokken partijen. Garnalenvissers, staatssecretaris Dijksma, gedeputeerden en natuurorganisaties hebben daar ieder een verantwoordelijkheid in.
Gedeputeerde Henk Staghouwer: “We willen een rijke Waddenzee: met een rijke natuur in dit unieke gebied voor alle dieren en vogels die daar leven, en met garnalenvissers die een goede boterham kunnen verdienen.”

Bron: Provincie Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *