Een verrijking en bijschaven Zuidelijke Ringweg te weining belicht

Zuidelijke Ringweg-8720Het verlagen van de snelheid op de nieuwe zuidelijke ringweg leidt niet tot oplossingen. Dat zei wethouder Joost van Keulen dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. De wethouder negeert hiermee niet het advies van deskundige Hans Blom. Het verminderen van snelheden, waar het de hele avond voornamelijk over ging, zou de doorstroom verbeteren en mogelijk ook goed zijn voor milieu en geluidsoverlast. Bijschaven noemde hij dit eergisteren alsmede andere aanbevelingen die we onvoldoende terug gehoord hebben gisteren in de commissievergadering.

Verschillende partijen willen dit onderzocht hebben maar wethouder Van Keulen is echter niet van plan hier bij de partners van het project, de provincie en het Rijk, op aan te dringen. Volgens de wethouder is de snelheid van 80 kilometer die is afgesproken, het maximaal haalbare. In de eerste plannen zou de snelheid 100 kilometer per uur zijn.

Hij betreurd dat, zoals de expert het noemde, de plannen van de Zuidelijke Ringweg een verrijking zijn voor Groningen en niet deze weg wordt opgegaan.

Foto: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *