Egypte wordt ontraden door Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar de Egyptische resorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Minister Timmermans heeft vanmiddag besloten het reisadvies van het ministerie op deze manier aan te scherpen.
natuur, dieren

De situatie in Egypte is zeer onrustig en instabiel. Daarom ontraadde Buitenlandse Zaken al alle reizen voor het grootste deel van Egypte.

De resorts liggen ver van de brandhaarden, maar vanwege de ongewisse situatie verscherpt de minister nu uit voorzorg het reisadvies.

Iedereen moet voor zichzelf een afweging maken of de geplande reis en het verblijf noodzakelijk is of niet. Het ministerie adviseert Nederlanders die op het punt staan af te reizen of nu al op vakantie zijn in de resorts in contact te treden met hun reisorganisatie.

Buitenlandse Zaken houdt over de veiligheidssituatie permanent de vinger aan de pols. Twee medewerkers van het ministerie arriveren vanavond in Hurghada en Sharm el Sheik om de situatie ter plekke te monitoren. De ambassade en het ministerie staan in nauw contact met de andere EU landen. Het reisadvies is in lijn met dat van de meeste andere EU-landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *