Einde Drafbaan Stadspark Groningen na 135 jaar | Uitgebreide fotoserie’s

Onder grote publieke belangstelling werden zondag 1 augustus 2021 de laatste draverijen in het stadspark van Groningen verreden. De gemeenteraad van Groningen oordeelde vorig jaar al dat er na 135 jaar koersen in Groningen geen bestaansrecht meer is voor de drafbaan. Het terrein moet worden omgebouwd tot een supergroen festivalterrein.

Fotoserie FocusGroningen: klik hier    – Fotoserie Jan Hendrik van der Veen: klik hier

Tijdens de laatste draverijen een actie tegen dit college.

Op het programma van de sluitingsdraverijen stonden twee topnummers. In de Sweepstakes voor merries zegevierde Lana Lobell van Arie van Bellen uit Oegstgeest. Lana wordt getraind door Hugo Langeweg junior die evenals zijn vader al vaker de Sweepstakes won. Lana Lobell werd gereden door de eerste pikeur van stal Langeweg, Jaap van Rijn.

In de Sweepstakes voor hengsten en ruins ging de winst naar Love over Gold. Deze fraaie vosruin is in gezamenlijk bezit van trainer Jeroen Engwerda, Patrick Davidson uit Haarlem en Henk Zonderman uit Engelbert. Wereldkampioen bij de pikeurs, Rick Ebbinge, stuurde Love over Gold naar een fraaie zege.

Tegen de klok van vijf uur stuurde leerling-pikeur Jim Veldman het paard Herman Hazelaar als laatste winnaar ooit in Groningen over de finish. Het betekende voor de drafsport in Groningen het einde maar voor de pas 18-jarige Jim de eerste zege in zijn prille carrière.

 

Tekst: Henri van Voorn – Sport in Stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *