Eindelijk studieschuld afbetaald na 35 jaar hard werken

groningen-centrum-broerplein-jong rood studiebeurs-1Vanmorgen, vrijdag 24 oktober, is ROOD jong in actie tegen de studieschuld. ROOD, jong in de SP, verkleed als bejaarden op het Academieplein roepen op voor de manifestatie tegen het leenstelsel van 14 november. ROOD woordvoerder Bart Maandag: “Na 35 jaar hard werken heeft de oude man eindelijk zijn studieschuld afbetaald. Wij proberen op deze ludieke manier te laten zien hoe desastreus het plan van VVD, PvdA, GroenLinks en D66 is om de basisbeurs af te schaffen is.”

Maandag: “Verschillende onderzoeken laten zien dat tienduizenden jongeren afzien van een studie als het schuldenstelsel word ingevoerd. Op deze manier wordt de toegankelijkheid van het onderwijs flink ingeperkt. We mogen trots zijn op het feit dat Nederland momenteel toegankelijk onderwijs heeft, hoewel hier natuurlijk ook nog een wereld te winnen valt.”

Samen met 14 andere organisaties organiseert ROOD de landelijke manifestatie tegen het leenstelsel. Door met veel jongeren sterk te staan kan de basisbeurs in de studiefinanciering behouden blijven. “Een paar jaar geleden lukte het studenten om de langstudeerboete de prullenbak in te krijgen na een grote demonstratie. Nu gaat het scholieren en studenten lukken om het schuldenstelsel van tafel te krijgen”, aldus Maandag. Doe mee en meld je aan op www.tinyurl.com/stufidemo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *