Elfde editie Walk for Life Groningen met een bijzonder tintje

groningen-hoornsemeer-walk for life 2015-13Vandaag, zaterdag 25 april vond rondom het Paterswoldse Meer in Groningen de elfde editie van Walk for life Groningen plaats. Het wandel- en loopevenement is dit jaar extra bijzonder omdat, voorafgaande aan de start, er een planting van ‘de boom van hoop’ is geplaatst op de rotonde op de Kaapse Baan tussen het Hoornse Meer en het Paterswoldsemeer. De boom is geplant door burgemeester Peter den Oudsten van Groningen en mevrouw Vlietstra burgemeester van Haren.

Walk For Life Groningen vraagt aandacht en probeert geld te genereren voor jongvolwassenen (18-35 jaar) die worden geconfronteerd met kanker. Met ‘de boom van hoop’ wil Walk for Life Groningen deze groep een extra hart onder de riem steken. De organisatie koos voor een zeven meter hoge esdoorn, omdat het blad van die boom op de Canadese vlag staat, waar de Walk for Life zijn oorsprong vindt. De boom is aangeboden door Esther Roos en Joost Poppinga van Outstanding Park de Bonte Hoek.

Rond de klok van 13.00 werd het  startschot gegeven voor de recratieve run en de bedrijvenrun. Een afstand van 6,4 respectievelijk 10,8 kilometer.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *