Enquête over gemeentelijke afvalinzameling

steden nederland, groningen, oosterparkwijkCollege betrekt mening van de stad bij gesprek met de raad

De gemeente Groningen wil graag weten wat Stadjers vinden van afvalinzameling en het scheiden van afval in Groningen. Om de meningen te peilen, vraagt de gemeente aan het Stadspanel, dat inmiddels zo’n 12.000 leden telt, om een enquête over dit onderwerp in te vullen.

In Groningen wordt 54% van het huishoudelijk afval gescheiden. Stadjers zelf scheiden 39% van hun afval aan huis. In de afvalscheidingsfabriek van het bedrijf Attero aan de Duinkerkenstraat wordt nóg eens 15% nagescheiden. De landelijke doelstelling is dat 65% van het afval in 2015 wordt gescheiden. In 2020 moet dat 75% worden.

Afvalscheiding is belangrijk omdat er nog veel opnieuw te gebruiken stoffen (zoals papier, glas en textiel) in het afval terechtkomen. Eenmaal in het restafval worden ze verbrand. Dat is jammer, want aan veel grondstoffen is een tekort.

De gemeente gaat onderzoeken of en hoe meer afval gescheiden en hergebruikt kan worden in Groningen. Onder meer op basis van de uitkomsten van deze enquête praat de gemeenteraad in het voorjaar van 2015 verder over haar ambities op het gebied van afval.

Bewoners die al lid zijn van het Stadspanel krijgen automatisch een uitnodiging om de enquête in te vullen. De gemeente hecht veel waarde aan de mening en ideeën van Stadjers. Inwoners van de Stad die nog geen lid van het Stadspanel zijn, maar de enquête wel willen invullen, kunnen zich aanmelden via www.os-groningen.nl. De enquête kan worden ingevuld van 3 december tot en met 22 december.

 

Eén gedachte over “Enquête over gemeentelijke afvalinzameling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *