Er vallen nog eens doden maar niemand doet iets

groningen-paddepoel-pleiadenlaan-jaagpad-1Bewoners van het flat aan de Noorderkroonstraat, uitkijkend op de oversteek Jaagpad, nemen dagelijks de onveilige situatie waar van deze oversteek waar afgelopen zaterdag 6 december een zwaar brommerongeluk plaats vond. Niet  alleen de studenten die gebruik maken van de Slimme Route, maar ook velen uit de wijk en omgeving op weg naar school. Ouders met kinderen die ternauwernood veilig kunnen over steken. We houden dagelijks ons hart vast, ‘moet er eerst een dode vallen voor er maatregelen genomen worden’ of laten bewoners en schoolinstituten en afweten als het gaat om de verkeersveiligheid in de wijk’, laten bewoners weten.

De verkeersstromen zijn toegenomen en de maatregelen blijven uit. Samen maken we de stad en onze leefomgeving maar als de infrastructuur moet worden aangepast ter bevordering van de veiligheid laat men het afweten. De kosten en het leed van de gevolgen van ongevallen is vele malen groter dan de te nemen preventieve maatregelen. De bewoners nodigen de wethouder van verkeer Paul de Rook van harte uit om eens in de huiskamer plaats te nemen en de dagelijkse onveiligheid waar te nemen en roepen bewoners en scholen  op om in actie te komen voor dat het te laat is.

Het is al langer bekend dat de oversteken van de Eikenlaan in Selwerd en Paddepoel en de oversteek aan de Pleiadenlaan/Jaagpad obstakels zijn waarover de leefomgeving grote zorgen heeft maar waar we het laten  afweten als het gaat om veiligheidsmaatregelen voor de duizenden die op weg gaan naar scholen en hun werk. Beter voorkomen dan genezen en wie wijst ons hier de weg?

Eén gedachte over “Er vallen nog eens doden maar niemand doet iets

  1. Dit zijn allemaal uitvloeisels van de bezuinigingsdrift van onze gemeente.
    Zolang ze de megalomane projecten zoals het Forum maar door kunnen laten gaan, boeit het ze niet dat er slachtoffers vallen onder de burgerbevolking van deze stad.
    Een stoplicht of tunneltje kan er niet af, maar een project als het forum, waarvan nu al bekend is dat het niet uit kan en waar straks jaarlijks meer dan een miljoen bij moet als het af is, moet koste wat het kost doorgaan.
    Dit geld mag weer opgebracht worden door dezelfde burgers waar nu geen geld voor beschikbaar is om hun veiligheid te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *