Europa Kinderhulp zoekt ouders voor ruim 2 weken in de zomervakantie

kinderhulpStichting Europa Kinderhulp wil deze kinderen kennis laten maken met een “ andere” wereld. Het probleem is echter: er zijn nooit genoeg vakantie ouders.

U kunt heel veel betekenen voor:
een kind dat alleen nog maar van vakantie heeft kunnen dromen;
een kind dat alleen problemen in zijn leven heeft gekend;
een kind dat altijd te veel is, of in de weg loopt;|
en kind dat gewend is te vluchten als er drank in zicht komt;
een kind dat niet meer huilt na een paar klappen;
een kind dat uit een kindertehuis of uit een gebroken gezin komt;
een kind dat ze kwetsbaar noemen door zijn ervaringen;
een kind dat dag in dag uit, na school nog op de kleintjes moet passen,
omdat er geen papa is en mama de hele dag moet werken.

Wat in uw ogen gewoon is voor een kind, kan voor een kind van Europa Kinderhulp bijzonder zijn. Dat zij mogen ervaren dat er ruimte is om te spelen en kind te zijn, dat er aandacht voor ze is en waar tijd voor ze wordt vrijgemaakt. Het lijkt zo gewoon, maar voor deze kinderen is dit heel bijzonder want dit hebben zij misschien nog nooit mogen ervaren. Deze kinderen zijn het meest gebaat bij liefde, aandacht, rust en regelmaat. Een dagje uit, boodschappen doen, een leuke wandeling maken, drie maal daags een maaltijd die voor hen wordt verzorgd, s‘avonds voor het naar bed gaan nog even gezellig bij elkaar zitten, in bad gaan of onder de douche. Samen naar het zwembad, al zullen de meeste kinderen niet kunnen zwemmen. Alleen al het idee dat ze naar het zwembad gaan en in het water kunnen spelen, met of zonder zwembandjes, is voor de meeste kinderen al een feest.

Ouders die over voldoende begrip, geduld, maar vooral liefde beschikken om een kind voor ruim 2 weken tijdens de zomervakantie in huis te nemen. Bent u een ouder of gezin die een kinderdroom waar kan maken, meldt u zich dan aan. Er staat geen vergoeding tegenover, maar het geluk dat u een kind bezorgd is onbetaalbaar.

In onze provincie komen kinderen uit Rotterdam e.o., Belgisch Vlaanderen, Duitsland en Frankrijk.

Voor aanmelden en inlichtingen kunt u contact opnemen met Marian Van Den Berghe telefoon 0598-416369 of met het landelijk secretariaat van dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur. U kunt ook kijken op de site www.europakinderhulp.nl daar staan ook de data van de kinderreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *