Europapark officieel in gebruik

Met een treinreis door de tijd is vanmorgen het station Europapark officieel in gebruik genomen. De opening is verricht door wethouder Joost van Keulen en dhr. Mulder van Prorail. Met de realisatie van dit project werd de vorige wethouder niet vergeten. Joost van Keulen prees de vorige wethouder voor haar inzet in deze.

De dans- en muziekvoorstellingen alsmede het bandje op het Noorderstation, werden uitgevoerd door  leerlingen van het Noorderpoort College.

Het station, waar aan vanaf zomer 2011 gebouwd is, is ontwikkeld door een samenwerking tussen de gemeente Groningen en ProRail. De openbare ruimte in deze stationsomgeving in nu zover ingericht dat van een veiliger ingebruikname van het station mogelijk is. De aannemer zal de komende maanden het werk aan het station en zijn omgeving afronden.

Het definitieve station ligt in het verlengde van de Boumaboulevard aan een speciaal stationsplein. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van een fiets/voetgangerstunnel, perrons, trappen en de inrichting van het stationsplein. In het nieuwe plan is een ondergrondse fietsenstalling verwerkt. Deze stalling zal naast het station aan de kant van het Europapark geplaatst worden. Ook fietsbezoekers van SOZAWE zullen hierin hun fiets stallen zodat er meer ruimte voor groen over blijft in het gebied.

Zo gauw het station en zijn omgeving voorjaar 2013 helemaal klaar is, organiseert de gemeente een passend buurtfeest voor omwonenden en gebruikers, waarin het nieuwe Europapark centraal staat.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *