Europees Muziekfestival voor Groninger Kinder- en jeugdkoor

muzikanten-koren-groninger kinder- en jeugdkoor-1Van donderdag 1 tot en met zondag 4 mei bruist in het Belgische Neerpelt weer, want de 62ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) staat op het programma. Een programma waar ook het Groninger Kinder- en Jeugdkoor aan zal deelnemen. Dit jaar verwelkomt de gemeente zo’n 3500 jongeren voor een muzikaal weekend. Het wordt een vocale editie met maar liefst 90 koren uit 25 verschillende landen. Hoogtepunt zijn de juryconcerten, want voor de koren die hierbij goed scoren worden heel wat deuren geopend op internationaal niveau.

Net als vorig jaar wordt er op de eerste dag van het EMJ een groot Openingsfeest gehouden. ‘A Taste of Neerpelt’ brengt muziek, vuurwerk en culinaire hoogstandjes samen. Dit gaat door op het Marktplein van Neerpelt vanaf 17 uur en iedereen is er van harte welkom. Voor de muziek wordt gezorgd door Lema, Gentle & the men, Untitled, Jeugdharmonie Hamont-Schoot, Showkoor Rise Up, Zanggroep Just Music, Funky D’ en Voice Male. Daarnaast zorgen heel wat lokale ondernemers dat er hapjes zijn aan democratische prijzen.

Het startschot voor het EMJ wordt gegeven op donderdag 1 mei van 19 uur tot 20 uur met de Kick-off. In een losse, gezellige en ontspannen sfeer komen alle EMJ-deelnemers daar samen om er een sprankelende muzikale show te verzorgen. Daarbij ook een koor van 200 Neerpeltse schoolkinderen, dat er met de vocale ondersteuning van kinderkoor Kiliana het Festivallied zal vertolken.

Alles over dit festival: klik hier

of kijk op de facebookpagina: klik hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *