Executieactie parketpolitie succesvol

politieDe parketpolitie heeft donderdagavond 21 november in het westelijke gedeelte van de stad Groningen een ‘executieactie’ gehouden. Tijdens deze actie werden 46 woningen van wanbetalers en veroordeelden bezocht. De politie hield elf personen aan en inde 8400 euro.

Ook stelde de politie een personenauto vanwege openstaande verkeersboetes buiten gebruik. Vier van de aangehouden personen kregen na enkele telefoontjes het verschuldigde geld bij elkaar. Zij voorkwamen hiermee een nachtje in de cel. De andere zeven personen lukte dat niet. Zij werden ingesloten.

Executieactie

Een executieactie is een actie waarbij de politie personen bezoekt die nog een boete hebben openstaan of een celstraf moeten uitzitten.  Veelal is hier al een heel traject aan vooraf gegaan van aanmaningen en deurwaarders. Bij het buiten gebruik stellen van auto’s gaat het vaak om personen die veelal 1 tot 2 jaar lang proberen hun straf te ontlopen. Een mogelijkheid die dan voor de politie overblijft is het buiten gebruik stellen van de personenauto door deze weg te slepen. Mocht de persoon in kwestie die dag nog niet betalen dan wordt de auto meegenomen.

Wat is de parketpolitie?

De parketpolitie is verantwoordelijk voor de ordehandhaving tijdens rechtszittingen. Ook int de dienst openstaande boetes. Verder halen medewerkers veroordeelden thuis op die nog een straf tegoed hebben of verdachten of getuigen die verplicht een zitting moeten bijwonen, maar niet zijn verschenen. Bovendien verzorgt de parketpolitie een deel van het vervoer van gedetineerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *